Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek!

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 00:01

Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birisi değil! Aksine en kritik seçimini yapacağız. Yüzyıllık bir Cumhuriyet, Türkiye. Geçmişinde yüzlerce yıllık medeniyet olan… Ve yine binlerce yıllık Anadolu tarihinde birçok medeniyet… Şimdi herkes bir seçim telaşı yaşıyor.

Peki, kim neye göre tercih yapacak? Ve neden Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek?

Bursa, tarihsel kökleri ve payitaht geçmişi ile güçlü bir şehir. Bursa’da her kesimden birileri var. Vatandaşların özellikle en taraftar olanlarına soruyorum bazı sorularımı. İnsanlar ne olacağını merakla bekliyor.

Bursa’da öne çıkan parti, gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi mi! Peki, neden?

6 Şubat depremleri sonrasında odaklandığımız deprem gerçeğinin üzerinden haftalar geçti. Bir yanda anormal olan tüm gerçekler ve öte yanda normalleşerek ülkeyi güçlendirmek isteyenler! Peki, nasıl normalleşeceğiz? Bursa’nın 20 yıllık geçmişini Türkiye üzerinden değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki; deprem hemen ayaklarımızın altında gizli…

Neden Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi öne çıkıyor?
Neden Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek?

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa’da defalarca Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandı! Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuklarında oturan Sayın Recep Altepe’nin Fomara’da TOKİ ile gerçekleştirdiği dönüşüm ortada.

Ve yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya AK Parti Genel Merkezince layık görülmeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın gerçekleştirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm süreci de ortada…

Ve tüm bu gerçekler ışığında AK Parti’ye rağmen 4 dönem Nilüfer’de Belediye Başkanlığı koltuğunu kazanan Sayın Mustafa Bozbey’in inşa ettiği Nilüfer’de ortada! Bir tarafta AK Parti Şehirciliği diğer tarafta Mustafa Bozbey eli ile CHP Şehirciliği…

Şimdi size soruyorum! AK Parti’nin kaç Milletvekili Nilüfer’de oturuyor? AK Parti’nin kaç Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı koltuğunda oturmuş insanı Nilüfer’de oturuyor? Sahi Kestel Belediye Başkanı’nın evi nerede biliyor musunuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan!

AK Parti’ye oy atan ne kadar zengin Nilüfer’de oturuyor? Ve yine AK Parti ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren AK Partili zenginler ile yöneticiler neden Nilüfer ile AK Parti ilçelerindeki şehircilik farkını itiraf edemiyor? AK Parti daha güzeli işaret ediyorsa neden AK Parti’yi yönetenler AK Parti’nin yönettiği ilçelerde değil de CHP’nin yönettiği Nilüfer’de oturuyor?

Soruları çok uzatmaya gerek yok! Örneğin Osmangazi’de, Yıldırım’da, Gürsu’da ve Kestel’de kaç özel okul var? Nilüfer’de kaç özel okul var? Ve özel okulların fiyat tarifeleri nasıl? Yani Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Kestel’de var olan sosyoekonomik durum ile Nilüfer’de var olan sosyoekonomik durum arasındaki fark ne kadar?

Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek! Ancak Bursa’yı İnegöl’den gelen Büyükşehir Belediye Başkanı, Kestel’den gelen AK Parti İl Başkanı yönetiyor! Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sormak istiyorum; biliyor musunuz? Kestel, Gürsu ve İnegöl’ün toplam nüfusu Osmangazi etmiyor ama Yıldırım’da etmiyor! Peki, o zaman neden Bursa’yı Osmangazi’den biri yönetmiyor? Yani hem Büyükşehir’de hem de İl Başkanlığı’nda… Yani Bursalılar Bursa’yı yönetemiyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizipçi tavırları maalesef CHP İl ve İlçe Yöneticilerinin bugüne kadar ürettiği üstten bakma ile CHP’nin önünü tıkadı! Bugün iktidarın eleştirdiği belli bir kesimin hiç beğenmediği Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’yi yeni baştan inşa etti… Sayın Recep Tayyip Erdoğan; hem AK Parti Genel Başkanı hem de Cumhurbaşkanı olarak miting ve meydan siyaseti ile yemek buluşmaları dışında otobüsünden inip kaç defa Bursa’da sivil toplum liderleri ile oturdu?

Ve hatta şöyle ifade etmek istiyorum; 7 Haziran seçimlerinde Bursa’dan nasıl HDP Milletvekili çıkardı? Ve yine son yerel seçimlerde Bursa’da CHP ile AK Parti’nin arasındaki fark nasıl yüzde 1 altına indi?

Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek çünkü Bursa, Türkiye’nin en büyük ihracat kenti. Ve Bursa, son BTSO seçimlerinde üye aidatını ödeyemeyen BTSO üyelerinin sandığa gidememe gerçeğini yaşadı! Yani, vergisini geçtik üye aidatını bile ödeyemeyen 50 binden fazla üyenin içerisinde net bir şekilde suratına “borcun var sen oy kullanmaya gelme” denilen Bursa iş dünyasının borçlu ferdi AK Parti’ye oy verir mi?

Ki, benzer bir durum tüm Türkiye’de yaşandı ve geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden genel vergi ve kamu borçlanmalarına yönelik af gibi yapılandırma çıktı. İyi ki çıktı… Allah, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun…

Elbette ben demiyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi gelirse Türkiye, bir anda şahlanır! Böyle bir şey imkânsız! Ancak AK Parti’nin 6 Şubat depremlerine rağmen görevden el çektirmediği Bakan ve bürokratlar ile Bursa’da seçim kazanması da zor… Yani diyorum ki, AK Partililer, Kılıçdaroğlu gelmesin diye ne yapıyor? Konuşmaktan, kin duymaktan ve kırıp dökmekten başka…

Bursa’da Milletvekili listeleri hazırlanacak! AK Parti’de şuana kadar 4 ilçe Başkanı istifa etti. İnsan sormadan geçemiyor! Milletvekili olamayacaksanız neden istifa ettiniz? Yani, Gürsu’da istifa eden İlçe Başkanı Gürsu’dan çıkan AK Partili ve CHP’li iki Milletvekili’nden daha mı başarılı olacak? Veyahut Nilüfer’de izi olmayan ilçe Başkanı yine Nilüfer’de ikamet eden AK Parti’li Milletvekillerinden herhangi birinden daha mı fazla oy kazandıracak? Eğer Gürsu ve Nilüfer için durum böyle ise; neden Gürsu’da lise diploması olmayan bir Belediye Başkanı var? Neden AK Parti, Nilüfer’i 20 yıldır alamıyor?

Sayın Recep Tayyip Erdoğan elbette farkında! Bursa’da Vali olmadan bir maç bile kansız tamamlanamadı… Yani AK Parti Bursa’yı maalesef yöneticilerinin hırsı ve öfkesi nedeni ile 1 ay bile yönetemedi! Peki, Bursa’yı yönettiğini ifade ettiğimiz siyasiler hangi partiden olurlarsa olsunlar neden şehrin birlik ve beraberliği adına atılacak ortak adımlar için bir araya hiç gelmediler? Neden Bursa’nın kentsel dönüşümü için Akademik Odalar, Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez Belediyeler tüm siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp deprem protokolü imzalarken, bugüne kadar Bursa’nın dönüşümü için ortak adım atıp ortak karar alamadılar? Neden herkes 6 Şubat depremlerini bekledi? Size Sayın Erdoğan veya Kılıçdaroğlu ne yapsın?

Gaziantep’i eski Bakan Fatma Şahin yönetirken, Bursa’yı neden eski Bakan Faruk Çelik yönetmedi? Neden, Refah Partisi’nden ve hatta Milli Görüşten gelen Faruk Çelik değil de İnegöl’den gelen Alinur Aktaş’a görev verildi? Yanlış anlamayın ben Sayın Alinur Aktaş’ın İnegöllü olmasına çemkirmiyorum aksine dün bir yerde duyduğum ifade şu ki; CHP İl Başkanı Avukat Turgut Özkan; “Aktaş, Hatay’da iyi işler ortaya koyuyor. Bursa’da da fena değil” demiş. Eğer durum böyle ise, neden AK Parti’deki neredeyse herkes; “Aktaş bir dahaki seçimde yok” diyor?

Biliyor musunuz? Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde uzun zamandır hizmet veren “Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Daire Başkanlığı” diye bir makam var. Kaçınız adını duydunuz bugüne kadar? Ancak ben, birimle birebir görüşmeleri de olan birisi olarak şunu ifade edeyim; adamlar Bursa’nın coğrafik durum yapısını Ak iniş rampasından Mudanya rampasına kadar taramış ve şuan dijital çözümlemeyi bitirmek üzereler. Ve tüm bunları İnegöllü Alinur Aktaş geldikten sonra planlayarak hayata geçirmişler. Hatta bu birimin başarılarını da Sayın Aktaş’a ilk defa ben ifade etmiştim. O bile şaşırmıştı oradan nasıl bilgi aldığıma…

Aslında Sayın Alinur Aktaş çalışıyor ve sempatik olduğu kadar merhametli bir isim. Ancak, nedense beni sevmiyor! Olsun, ben ona oy vermedim ama o başka partilere oy verenleri ve Sayın Erdoğan’a her lafı verenleri daha çok seven Basın Halkla İlişkiler birimi ile Danışmanlarını dinliyor. Olsun, biz yinede Allah razı olsun diyoruz. Sayın Alinur Aktaş’tan Allah razı olsun. Bursa’da bir yıldır Büyükşehir ve İl Milli Eğitim bürokrasisi ile çözemediğimiz okul bahçesine acil çıkış kapısı sorununu Sayın Alinur Aktaş, bir talimatı ile çözdü.

Yine 2 yıldır bir türlü çözülemeyen Akıllı Tahta sorumuzu Sayın Yakup Canbolat Valimiz tek talimatı ile çözdü. Allah Sayın Valimizden de razı olsun.

Alinur Aktaş sağ olsun, Çanakkaleliler Kültür ve Yardımlaşma Derrneği davetimizi AK Parti’nin Çanakkale damadı Milletvekili ve İl Başkanları ile Osmangazi Belediye Başkanı ve İlçe Başkanına rağmen ilk kendisi ziyaret etti. Yani Alinur Aktaş iyi de, ekip işte; işi bozan onlar… Tıpkı; Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile vatandaşın arasını bozan ekip gibi…

Elbette Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Başkanı, Çanakkale evladı Niyazi Çakır’ı da unutmamak gerekiyor. Maşallah reklamsız çalışıyor. Çanakkaliler Derneğimizi de ilk ziyaret eden kendileri idi. Hâsılı, Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’da ,ta Çanakkale’den bütün ekibi ile geldiler…

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ben demiyorum ki; beni sevsinler… Ama diyorum ki, ben seni seviyorum! Ve seni sevmeyenleri Bursa’da kucaklıyorlar! Seni sevenleri ise ısrarla bir kucağa alma telaşı var… Tabi insan bu; kimi kucaklaşarak seviyor sevdiğini, kimisi kucağa alarak…

Lakin Sayın Recep Tayyip Erdoğan biliniz ki; Cumhurbaşkanını Bursa belirleyecek!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.