Büyük devlet ve halk adamı, 9 Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e vefa iftarı vermek için Adana'dan yollara düşen Süleyman Demirel Konfederasyonu başkanı Muhammet Emin Atasever ve Federasyon Başkanı Peyami Biçer, geçtiğimiz günlerde beni arayan düşüncelerini anlattılar. Sevdiğimiz iki dostun güzel çalışmalarına "evet" demekten başka şansımız yoktu.
Benim için Atatürk'ten sonra en büyük devlet ve halk adamı Süleyman Demirel'dir. Hizmetleri Merhum şehit Başvekil Adnan Menderes'in de ilerisindedir.
Devlete ve millete hizmet aşkıyla ömrünü geçiren Demirel gerçek bir demokrasi kahramanıdır. Darbelere, muhtıralara maruz kalan Demirel 12 Eylül 1980 darbesinde yetmez gibi bir de 10 yıl siyaset yasağı almıştı. Bu yasağın 7. Yılında yine halk iradesi ile galip gelerek sandıktan özgürlüğe kavuşmuştur. 6 Kez gidip 7 kez halkın tercihi ile yeniden gelen merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'i rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz kendisinden razıydık. Allah'ta razı olur inşallah.
Merinos, Yıldırım salonunda düzenlenen iftar programına son üç günde telefon ile ulaşıp davet ettiğim dostlarımız birer, birer gelmeye başladığında, uzun zamandır birbirini görmeyen dostların kucaklaşması, hasret gidermeleri bu maneviyatı yüksek Ramazan akşamına apayrı bir duygu seli ekliyordu.
Geceye iştirak eden Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Osmangazi Belediyesi Başkanı Erkan Aydın, İyi parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İnegöl eski Belediye başkanı Cemal Arık, YHD eski başkanı Ahmet Sevinç, Büro başkanı Denizhan Sezgin.
İyi parti Bursa il başkanı İsmail Kaya, geçmiş dönem Osmangazi ilçe başkanı Erkan Zorba, Yıldırım ilçe başkanı Serkan Beklen, Levent Özeren, Aytaç Cihan ve İskender Kandemir katılırken CHP eski il başkanı Şahin Gençal ve Mehmet Aslan Demokrat parti eski il başkanları Kamuran Yılanlı, Ahmet Yıldırım, Milletvekili adaylarından Yusuf Öz, Rüstem Önder, DP ilçe başkanlarından Yıldırım Hasan Ali Ünal, Orhangazi Baki Bekar, Mudanya ilçe başkanı Yaşar Yanıklar. Geçmiş dönem ilçe başkanlığı yapan Hilmi Bulan, Hilmi Sancar, Erol Uvut, Semra Çetin, Ali Sevgi, Hamdullah Öztürk, Selahattin Ekinci, Gülsen Canlı. Anavatan partisinin son il başkanı Meliha Bağcıoğlu, Osmangazi son ilçe başkanı Önder Ersöz, Genç parti il eski başkanı Tuncer Mutlu. Anadolu Kültürleri dayanışma derneği başkanı Sezer Aktaş, Karacabey'liler dernek başkanı Yüksel Ceylan, Artvin'liler Konfederasyonu başkanı Fetanet Yıldırım, Yıldırım Esnaf kredi kooperatifi başkanı Ertan Tanırgan. Yeni Asya vakfı adına Aydın Nazım ve Sait Emin Güngör. Sakarya eski il başkanı Muharrem Ün, İstanbul eski İl başkan yardımcısı Semih Öztürk, Bandırma'dan katılan Özkan Sarı, Orhaneli belediye başkanı merhum Gürel Yıldız'ı oğlu Alpaslan Yıldız katılanlardan bazılarıydı. 33 Yıldır partide birlikte bir çok badireler anlattığımız yol arkadaşımız, Emektar Erol Karabayır'ıda unutmayalım gece için bir hayli yardımcı oldu sağ olsun.
Gecenin açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü Konfederasyon başkanı Muhammet Emin Atasever'e verdik, hedeflerini, projelerini ve ülkenin durumu hakkında bilgilerini aktardı ve Pazartesi günü yine Süleyman Demirel'e vefa iftarı buluşmasını Balıkesir'de yapacaklarını açıklayıp misafirlere teşekkür etti.
Son olarak kürsüye Bakanımız Turhan Tayan'ı davet ettik. Süleyman Demirel ile nasıl tanıştığını gençlik kolları başkanlığından başlayarak yaptığı görevleri anlatıp Demirel'in üstün zekası ve öngörülerinden örnekler verip misafirlere duygu dolu anlar yaşattı, konuşma bitiminde ayakta alkışlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey geceye katılmak istese de yoğunluktan dolayı il başkanı Nihat Yeşiltaş ile birlikte katılamadılar.
Yine önceden belirlenen programlardan dolayı katılmayanlar ve üzüntülerini bildirenler İdris Sevinç, İlhan Parseker, Fethi Akkoç, Murat Şakir, Üstün Tunalıgil, Füsun Erdoğan, Şaban Aksoy, Mümin Tüfek gibi partiye emeği geçmiş kişiler oldu.
Gece bitiminde konukların tamamı duygusal yoğunluk yaşayarak programı çok beğendikleri bizzat bana ifade ederek ayrıldılar. Buradan şunu anlıyoruz ki cennet mekan ülkemizde gerginleşen siyasetten dolayı halkımız ileri derecede mutsuz ve emin olun Merkez Sağ iktidarlarını özlüyor, istiyor. Lakin bu adımı atacak kişi ve kişiler şu an ortalıkta gözükmüyor.
Davetimizi kırmayarak geceye katılan Çağdaş Gazeteciler Derneği başkanı Yüksel Baysal yine çok net gözlemler yapıp bir kısmını ayak üstü bana aktardı umarım köşesinde detaylı yazar.
Program da slayt gösterisi de gayet başarılıydı Bursa/Umurbey'den çıkıp Atatürk'ün son Başbakanı ve ilk sivil Cumhurbaşkanı olan Mahmut Celal Bayar'dan başlayıp Menderes, Demirel ve Özal anlatımları da çok güzeldi. İftar anında ise BŞB başkanı Mustafa Bozbey'in Ramazan mesajları da çok yerindeydi.
Muhammet Emin Atasever ve Peyami Biçer dostlarımıza bu geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Yolları ve bahtları açık olsun inşallah.
İftar çok muhteşemdi Atasever biçer ve koyuncuya teşekkür ederiz
Atasever biçer ve koyuncuya teşekkür ederiz. İftar organizasyonu çok muhteşemdi
DP, DYP dönemlerin de hizmet ettiğimiz bizleri de unutmayıp davet etmelerinden dolayı başda dostum ismet başkanımın kardeşime olmak üzere şükranlarımı arz ederim çok güzel bir vefa örneği gösterdi tüm katılımcılara teşekkür ederim sık sık bir araya gelme ümidiyle esenlikler dilerim
ftar çok muhteşemdi Atasever biçer ve koyuncuya teşekkür ederiz
Emeği gecen her kes ten Allah razi olsun.Bu vesileyle merhum cumhur baskanimiz(,Babamız)mekani cennet olsun.İsiklar icinde uyusun.
Sayın başkanım güzel bir geceydi emeği geçenlere teşekkürler.