Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafakemalpaşa’da Coşku Dolu 102. Yıl Kutlamaları

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla ilçede bir dizi etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 11:41
Kaynak: (BÜLTEN)
Mustafakemalpaşa’da Coşku Dolu 102. Yıl Kutlamaları

Etkinlikler günler öncesinden Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu'nun genç ekibinin büyük bir özveriyle hazırladığı "Evlilik Aşkı Güldürür" tiyatrosu ile başladı. Oyun tiyatroseverlerden büyük beğeni topladı.

Unutulmaz tiyatro gecesinin ardından, Mustafakemalpaşa Belediyesi Korosu Kurtuluş Konseri ile vatandaşlar unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadı.

14 Eylül Kurtuluş Programı kutlama gününde, Cumhurluk Alanına Çelenk Sunma Töreni, Şehitlik Ziyareti ile devam etti. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem’in, ilçe protokolü ve vatandaşların katılım sağladığı çelenk sunumunda yaptığı konuşmada “14 Eylül, bir milletin özgürlüğüne olan inancının ve bağımsızlık mücadelesinin simgesidir. 102 yıl önce, bu topraklarda gösterilen kahramanlık, sadece o günün değil, bugünümüzün ve yarınımızın da teminatı olmuştur. Bugün, bizlere bu toprakları vatan kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onların bıraktığı mirasa sahip çıkmak, bizim en büyük görevimizdir. Zaferimizin 102. yılı kutlu olsun. Birlik ve beraberlik içinde nice yılları kutlamayı diliyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

GELENEKSEL TATLILI ÇEVİRMEDE ANLAMLI HEDİYE

Özgüven Trafik çevirme noktasında yol üzerinden geçen misafirlere Coğrafi İşaret Tescilli Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ikram eden Belediye Başkanı Şükrü Erdem’e hediye edilen büst gönüllere dokundu. Hediye dağıtımı sırasında aracından inerek Başkan Erdem’e Atatürk Büstü hediye eden vatandaş, duygusal anlar yaşattı.

Başkan Şükrü Erdem ‘’14.000 adet Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın dağıtımına sponsor olan, Şahin Süt Mamülleri, Kemtat Tatlıcılık, Güvenal Tatlı, Gültaşlar Süthanesi, Dink Gıda, Yavuzlar Süt Mamülleri, Emrah Gıda Market, Dardağan Gıda Sanayi, Arslanoğlu Süt Mamülleri, Erhan Gültaş NGS, Mesut Aygün şirketlerine ilçemizin tanıtımına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

Akşam saatlerinde devam eden kurtuluş coşkusu, Mustafakemalpaşa’da geleneksel hale gelen Tatlıtop Basketbol şenliğinin finali ile taçlandı. Tatlıtop Final müsabakalarında konuşma yapan Başkan Erdem’’ Kurtuluş günümüzle birlikte, şehrimizin bir diğer simgesi haline gelen Tatlıtop Basketbol Şenliği’ni de bu coşkuyla birleştiriyoruz. 1992 yılından bu yana her yıl düzenlenen bu şenlik, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda dayanışmanın, kardeşliğin ve enerjinin bir araya geldiği bir festivaldir. 32 yıldır bu geleneği yaşatan tüm sporcularımıza, organizasyonda emeği geçen herkese ve bizi destekleyen değerli hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Spor ve eğlencenin mükemmel birleşimi olarak bilinen KarizmaShow'un akrobatik smaç gösterisi, kurtuluş coşkusunu zirveye taşıdı. Gösteri, enerjik hareketleri ve etkileyici performanslarıyla izleyicileri büyüledi.

Gece sonunda havai fişek gösterisi büyük bir beğeni ile izlenerek, kurtuluş programı son buldu.

Kaynak: (BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.