Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan ilk kez bir Türk'e fahri vatandaşlık verdi

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu, sanayici ve işadamı, Baktat Zeytin Sanayi ve TicaretAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan’a Semerkand Vilayeti Meclisi’nin kararıyla Özbekistan Fahri Vatandaşlığı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 13:52
Kaynak: (BÜLTEN)
Özbekistan ilk kez bir Türk'e fahri vatandaşlık verdi

Ali Baklan’a Özbekistan vatandaşlığı belgesi Semerkand Vilayeti Vali Yardımcısı Xamrayev Oybek Nematovich tarafından takdim edildi. Böylece Özbekistan’da ilk kez bir Türk’e fahri vatandaşlık verilmiş oldu. Törende konuşan Semerkand Vilayeti Vali Yardımcısı Xamrayev Oybek Nematovich, “Ali Baklan Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu olmasının yanı sıra ülkemizde de çok büyük yatırımları olan bir işadamı ve sanayicidir. Ali Baklan Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmaları ile birlikte üretim, istihdam ve ihracat yönüyle Özbekistan ekonomisine de önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle Semerkand Vilayeti Meclisimiz Ali Baklan’ı fahri Özbekistan Vatandaşı olarak kabul etti” dedi.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu, sanayici ve işadamı, Baktat Zeytin Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan da Türk Vatandaşlığı gibi Özbekistan Vatandaşlığının da kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtirken, “Bütün çalışmalarımda Türkiye ile Özbekistan arasındaki var olan kardeşlik ve dostluğu ön planda tutuyoruz. Yeni görevler sorumluluklarımızı daha da artırıyor. Şahsıma olan güveni ve verilen görevleri bundan sonra da en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğim. Fahri Vatandaşlığımı kabul eden Semerkand Vilayeti Meclisine, Vilayet Valisi Erkincon Turdimov’a, Koşrabat Valisi D. Dilşad Shakarboyev’e ve emeği geçen Vali Yardımcıları ile belgemi taksim eden Semerkand Vilayeti Vali Yardımcısı Xamrayev Oybek Nematovich’e teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.