Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan seçimlerini galibi Liberal Demokratik Parti

Özbekistan’da dün gerçekleşen parlamento seçimlerinin galibi Özbekistan Liberal Demokratik Parti (LDP) oldu. 135 seçim bölgesinin 113’ünde 47 milletvekili çıkaran LDP birinci parti oldu. LDP bu oy oranıyla başbakan belirleme hakkını da...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan seçimlerini galibi Liberal Demokratik Parti
Özbekistan’da dün gerçekleşen parlamento seçimlerinin galibi Özbekistan Liberal Demokratik Parti (LDP) oldu. 135 seçim bölgesinin 113’ünde 47 milletvekili çıkaran LDP birinci parti oldu. LDP bu oy oranıyla başbakan belirleme hakkını da elde etmiş oldu.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abduselamov, Özbekistan Liberal Demokratik Parti’sinin 135 seçim bölgesinin vekili netleşen 113'ünden 47 sandalye kazanarak birinci olduğunu açıkladı. 22 seçim bölgesinde ise hiçbir adayın yüzde 50 oranında oy alamaması nedeniyle bu bölgelerden çıkacak milletvekillerini ikinci tur seçimleri belirleyecek.

Kayıtlı 20 milyon 895 bin 572 seçmenden 18 milyon 400 binin sandık başına gittiği seçimde Özbekistan Milli Tiklaniş Demokratik Parti’si 28, Özbekistan Halk Demokratik Parti’si 21 ve Adalet Sosyal-Demokratik Parti’si ise 17 milletvekili çıkardı.

Seçime katılım ise son verilerle birlikte yüzde 89 olarak açıklandı.

Abduselamov, Cihan Haber Ajansı muhabirinin mecliste Ekologlar Hareketi'ne 15 sandalyenin ayrılması ile ilgili sorusu üzerine, Orta Asya’nın ciddi bir ekolojik sorunla karşı karşıya olduğunu, kuruyan Aral Gölü’nün ise bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Abduselamov, sırf ekoloji ve çevre sorunu ile mücadele amacıyla mecliste 15 kişilik bir kontenjan ayırdıklarını ve Özbekstan’ın dünyada bunu yapan sayılı ülkelerden biri olduğunu dile getirdi. Abduselamov, birinci olan partiye başbakanlığın verilmesi ile ilgili soru üzerine de bunun partilere verilmiş önemli bir fırsat ve imkan olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.