Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hyundai Rotem, Güney Kore ordusuna tank üretecek

Hyundai Rotem firmasının, Güney Kore ordusuna tank üreteceği bildirildi.Güney Kore'de demiryolu araçları, savunma sanayi araç-gereçleri için üretim yapan Hyundai Rotem firmasının, Güney Kore Savunma Ürünleri Tedarik ve Satın Alımı Ajansı...

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2014 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2014 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hyundai Rotem firmasının, Güney Kore ordusuna tank üreteceği bildirildi.

Güney Kore'de demiryolu araçları, savunma sanayi araç-gereçleri için üretim yapan Hyundai Rotem firmasının, Güney Kore Savunma Ürünleri Tedarik ve Satın Alımı Ajansı (DAPA) ile 900 milyar Won (yaklaşık 820 milyon dolar) değerinde tank üretimi için anlaşma imzaladığı ifade edildi.

Firmadan yapılan açıklamaya göre anlaşmada, Hyundai Rotem'in, 2017 yılına kadar Güney Kore ordusunu K2 Black Panther tanklarıyla donatması öngörülüyor.

Tankların 1500 beygir gücünde olacağı, motor ve şanzımanının ise Doosan İnfracore Co. ve S&T Dynamics firmaları tarafından geliştirileceği bildirildi.

Hyundai Rotem yetkilisi, yurtiçinde yaptıkları bu anlaşmanın ardından, K2 Black Panther'i yurtdışı pazarına da ihraç etmek için çaba gösterileceğini kaydetti.

Firmanın, bu amaçla Birleşmiş Arap Emirlikleri'nde 2015 yılı Şubat ayında düzenleneceği bildirilen savunma fuarına katılarak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ürünlerini tanıtmayı amaçladığı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.