Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşli: Bursa, Türkiye’ye örnek oluyor

Karada ve denizde ulaşım ile ilgili hangi konu varsa Burulaş’ta toplandığını belirten Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli, ‘ Son zamanlarda diğer büyükşehirler Bursa’ya bir model olarak bakmaya başladı’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 23:15
Kaynak: CİHAN KAYALI
Beşli: Bursa, Türkiye’ye  örnek oluyor

Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli Bursa Haber TV’ye konuk oldu. Burulaş’ta en büyük omurga yaylı sistem diyen Beşli, ‘Bunu tamamlayan tekerlekli halk otobüsleri var. Ben Terminaldeyken 47 tane halk otobüslerinin oluşturulması ve sevk ve idaresini de yaptım. Taşımacıların diğer aktörleriyle de yollarım çok kesişti. Toplu taşımaya yabancı değilim. Orkestra şefinin enstrümanların hepsini çok iyi çalması gerekmez. Ben gittikçe Burulaş’a hakim oluyorum’ dedi.

BURSA ÖRNEK OLUYOR

Burulaş’ın verdiği hizmetlere değinen Beşli, ‘Raylı sistemler, otobüs, terminal, BUDO, otoparklar, BBBUS… Bir tek yerin altı eksik. Karada ve denizde ulaşım ile ilgili hangi konu varsa Burulaş’ta toplandı. Bununla ilgili iki farklı görüş var. Her bir şirketin ayrı olması ya da Bursa gibi hepsinin uyumlu olması.. Son zamanlarda diğer büyükşehirler Bursa’ya bir model olarak bakmaya başladı. Merkezden koordine edilmesi daha doğru gelmeye başladı.Şu anda onu sürdürüyoruz’ dedi.

ELİMİZDE YEDEK ARAÇ OLMALI

Beşli şunları kaydetti: ‘Bursa’da raylı sistemler var bunlardan bir tanesi halkın metro diye tanımladığı Bursaray, T1 Hattı var, nostaljik tramwayımız var… Ortada çok vahim bir durum yok. Bence iyi bir ekip ve altyapı var. Eksik olan araç sayısı açısından minimum seviyesinde çalışıyoruz. Elimizdeki bütün araçlar rayların üzerinde. Ne olmalı. Elimizde yedek araç olmalı’ dedi. Şimdi gündemimizde Emek Şehir Hastanesi hattı var diyen Beşli, ‘Bununla ilgili ulaştırma bakanlığı bu süreci yürütüyor. Tamamlayıp bize devrettiğinde biz orayı çalışır hale getirmek için hazırlık yapıyoruz. Sayın başkanımızın gündeminde bu var. Elimizdeki imkanlar ve güç ortada. Başkanın öncelikli olarak 2 talimatı var. Güzelyalı ve Mudanya, İnegöl… o bölgelerde 2 tane tramway hattı’ dedi.

TEDBİRİMİZİ ALDIK

Mayıs ayında göreve başladığımda yaza hazır olduğumuza dair brifing aldım diyen Beşli, ‘Klima olmayan otobüsleri seferlere sokmamaya çalışıyoruz. Denetimleri arttırdık. Büyük ölçüde klima sorunu azaldı. İnat edenleri artık cezalandırıyoruz. Önümüzdeki yıl bugün yaşananların hiçbirini yaşamayacak şekilde tedbirimizi aldık’ dedi.

GECE METROSU

Gece ulaşımını değerlendiren Beşli, ‘Sanayi şehri Bursa’da ulaşımın sürekliliğine ihtiyaç var. Başkanın bu konuda bir seçim vaadi oldu. Göreve başladığında verdiği ilk talimatlardan birisiydi. Raylı sistemlerin araç bakımları ayrı bir yerde yapılırken raylarında her gece kontrol edilmesi gerekiyor. Bunu yapabilmek için de hattın boş olması gerekiyor.Bu bakımı yapmadığımız  Cumartesi gecesi kesintisiz ulaşım devam ediyor’ dedi.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.