Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı Bursa Haber TV’ye konuk oldu. 31 Mart seçimlerinden hemen sonra projeleri hızlıca hayata geçirmeye başladıklarını belirten Karabatı, ‘Karacabey’de sosyal ve kültürel eksiklikler olduğunu fark ettik. Yaşanabilir kent dışına çıkmaya başlamıştı. Bizde ivedilikle vatandaşımızın yaşanabilir bir kentte yaşayabileceği bir yer için çalışmalarımıza başladık. Bundan sonraki süreçte de bunların üzerinde duracağız. Bir diğer eksiklikte dar gelirli ailelerin sorunları. Bunun içinde kent lokantasını açtık. Günlük 400 kişiye 80 TL’den yemek çıkarıyoruz. Sosyal yardımlarımıza da devam ediyoruz’ dedi.
HALKIMIZA UCUZ ET TÜKETİMİ SAĞLAYACAĞIZ
Tasarruf amacıyla makam aracı yerin kendi aracını kullandığını belirten Karabatı, çok yere yürüyerek gittiğini ve böylece vatandaşla da sohbet etme fırsatı bulduğunu söyledi. Karabatı ‘Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımıza ucuz et ürünleri imkanı sunmaya çalışacağız. Bir ilk olacak’ dedi.
AŞILMASI GEREKEN ENGELLER VAR
Karabatı şunları kaydetti: ‘Bizde borçlu belediye devraldık. İller Bankasından gelen para personel maaşlarının yarısını karşılıyor. Bizde kendi imkanlarımızla gerekeni yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmiyoruz. Aşılması gereken engeller var. En kısa zamanda bu engelleri aşıp bizde vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmek istiyoruz. Büyükşehir 17 belediyeye aynı şekilde yaklaşıyor. Onlarla ilişkilerimiz çok iyi. İnşallah bu süreç aynı şekilde devam eder’dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den Yeniköy sahilinde alt yapı sorununu çözüme kavuşmasını istediklerini belirten Karabatı, ‘Biz turizm kentini orada yaşatmaya çalışacağız. Oralarda hem yerli hem yabancı turist ağırlamak istiyoruz. Yerli turist yeni liman aradığında Yeniköy’ü tercih etmeli diyoruz. Büyükşehir veya bakanlık eliyle, İDO ya da BUDO seferlerini hafta sonu en azından oraya çekebilirsek çok iyi olacak ’dedi.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ MÜJDESİ
Karabatı, ‘Karacabey refah seviyesi yüksek bir ilçe, kentsel dönüşüm adı altında yeni cazibe merkezleri oluşturmayı düşünüyoruz. Kendi dönemimiz de de Alışveriş Merkezi’ni Karacabey’e kazandıracağımızı düşünüyoruz. Çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor’ dedi.
ÜRETİCİ İSTEDİĞİNİ ALAMADI
Karacabey domatesinde 1,2 milyon ton rekolte beklentisi olduğunu belirten Karabatı, ‘Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Susurluk bölgesinde 150 bin dönümde 1 milyon 200 ton domates var. Buna ilaveten geçen yıldan fabrikaların elinde kalan stokların büyüklüğünün oldukça fazla olduğunu biliyoruz. Bunun piyasaya 1 yıl yetecek düzeyde olduğunu tahmin ediyoruz. Tüm bunların yanında ihracat kotası yüzünden sanayici ihracatta yapamadı. Ve sonuçta salçalık domates eken üreticilerin bu ürünleri ellerinde kaldı. Üretici büyük sıkıntı içinde. Kaldı ki dış piyasaya açılmaya kalksalar da diğer ülkelerin satış fiyatları ile rekabet edemezler. Zira maliyetler müthiş yüksek. Domatesten verdiğim bu örneklerin benzerlerini karpuz, yağ biberi, bezelye, soğan gibi ürünlerde de verebiliriz” dedi.
GENÇ NESİL DOĞRU TEŞVİK EDİLMELİ
Başkan Karabatı, ‘Bizim 2 tane kuruluşumuz var. Dolayısıyla bizim sanayimiz güçlü diyebileceğimiz noktada. Tarım arazisi tarım arazisi olarak kullanılmaya devam etmeli. Turizmde genişleyip büyüyebiliriz. Yarın suya ihtiyaç duyduğumuz kadar gıdaya da ihtiyaç duyacağız. Dolayısıyla biz tarıma çok önem veriyoruz. O konu da ilerlemeye devam edeceğiz. Türkiye’de çiftçinin yaş ortalaması 57 58. Bir sonraki nesil bunu yapmayacak. Genç nesil doğru teşvik edilmeli. Üretmezsek ülkemizde gıda sorunu yaşayacağız’ dedi.