ULUTEK Teknopark öncülüğünde, Ticaret Bakanlığı destekleriyle Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) projesi kapsamında hayata geçirilen ‘ULUTEK Bilişim Kümelenmesi’ yol haritasını belirledi. ULUTEK Teknopark’ın, BUTEKOM işbirliğiyle gerçekleştirdiği bilişim sektörü ve küme üyesi firmaları mercek altına alan ihtiyaç analizi çalışması tamamlandı.
PANDEMİ, ENGEL OLAMADI
Pandemi sebebiyle telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıda çalışmanın sonuçları ve yol haritası, küme yararlanıcısı firmaların temsilcilerine aktarılıp görüş alışverişinde bulunuldu. ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Karagöz, belirlenen yol haritası doğrultusunda eğitim, danışmanlık ve yurtdışı/yurtiçi tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin sürdürüleceğini kaydederek “Ticaret Bakanlığı’ndan yol haritası için ön onay almayı başaran ULUTEK Bilişim Kümelenmesi’nin pandemi koşullarına rağmen faaliyetlerini aksatmadan gerçekleştirmekte kararlı olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Öncelikli olarak ihracat kapasitesini geliştirme odaklı çeşitli eğitim ve danışmanlık hizmet alımlarının yapılmasını planlanıyoruz” diye konuştu.
900’DEN FAZLA İŞ GÖRÜŞMESİ YAPILDI
Bilişim Kümelenmesi’nin, ULUTEK Teknopark’ta yerleşik 34 bilişim firmasının bir araya gelmesiyle oluştuğunu belirten Prof. Dr. Karagöz, “Alanında öncü olan bu firmalar, Bursa sanayisinin yanı sıra birçok ile hizmet verirken yenilikçi çözümlerini dünyanın farklı noktalarına da sunuyor. Otomotiv, havacılık, savunma, eğitim, sağlık, elektronik, tekstil, makine ve hizmet başta olmak üzere birçok sektöre hizmet veriliyor. Bilişim, ULUTEK Teknopark’ın yürüttüğü ikinci kümelenme projesi oldu. İlk proje kapsamında uluslararası arenada ‘BUTECH Software Cluster’ adıyla boy gösteren kümemiz, 7 yurtdışı ticaret heyeti ve 1 alım heyeti düzenlerken 900'ü aşkın ikili iş görüşmesine de imza attı. İhracata yönelik 10 konuda 16 günlük eğitimin yanı sıra toplamda bir buçuk yıl süren satış, pazarlama ve dış ticaret istihbaratı konularında özel danışmanlık faaliyetleri yürütüldü. Faaliyetler sonucunda küme yararlanıcısı firmaların bir kısmının ihracata başlayıp, bir kısmının da mevcut ihracat rakamlarını geliştirdiğini görmek, bizleri fazlasıyla mutlu etti. Önümüzdeki süreçte daha etkin sonuçlara imza atılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.